NEKA TI ŽIVOT BUDE MAGIČAN II deo (vežbe zahvalnosti)

Dragi moji nadam se da već uživate u magiji zahvalnosti (ko je prvi put ovde neka se vrati na prethodni tekst 🙂 ) Danas nastavljamo sa narednih 10 vežbi, za narednih 10 dana koje se odnose na ostvarenje vaših želja i snova. Pa da ne dužim… 🙂

 

Ne zaboravite svako jutro 10 (može i više) blagoslova/zahvalnosti za nešto i svako veče kamen zahvalnosti, tako radimo svih 28 dana!

Dan 13-NEKA SE OSTVARE SVE VAŠE ŽELjE

 

Na početku smo se dogovorili da ćete zapisati svoje želje, snove… Danas uzmite papir i olovku ili sedite za računar i zapišite svojih 10 najvećih želja tih 10 najvećih želja koje trenutno imate napišite kao da su se već ostvarile alipre toga naše čuveno „Hvala ti, hvala, hvala ti“ J npr.
Hvala ti, hvala ti, hvala ti na ____________(napišete čemu) npr. boljem poslu, novom autu, itd…

Kada ispišete svih 10 želje u ovoj formi u mašti odgovorite na sledeća pitanja kao da Vam se želja već ostvarila i zapišite odgovore.

-Šta ste osetili kad Vam se želja ostvarila?

-Kome ste prvo rekli da Vam se želja ostvarila i kako ste im to rekli?

-Šta ste prvo uradili kad Vam se želja ostvarila?Sa što više detalja opišite šta se dogodilo.

 

Nakon toga ponovo pročitajte svoje želje i zaista naglasite čarobne reči „Hvala ti“ tako da osetite što dublju zahvalnost. Ako želite, možete napraviti čarobnu ploču. Izrežite slike i zalepite ih na čarobnu ploču koju ćete staviti na vidljivo mesto. A na ploči, na vrhu, velikim slovima napišite „HVALA TI, HVALA TI, HVALA TI“

 

Ja, lično, obožavam ovu vežbu! 🙂

 

Dan 14-NEKA VAM DAN BUDE ČAROBAN

 

Da biste doživeli najčarobniji dan svog života, možete biti zahvalni na tom danu pre nego što ga proživite. Izuzetno jednostavna vežba za koju Vam treba par minuta, a promene koje može doneti su neverovatne.

Da biste doživeli čaroban dan, čim se probudite, pre nego što ustanete, dok se tuširate ili oblačite razmišljajte o svojim planovima za taj dan i zahvalite se za svaki od njih što se sjajno odvija. Za svaki plan ili događaj izgovorite čarobne reči „Hvala ti“ i zamislite da na kraju tog dana govorite „Hvala ti“ i da ste neizmerno zahvalni što se sve odvijalo na prekrasan način. Važno je da vežbu uradite na početku dana i odjednom.

Možete koristiti koliko hoćete superlativa da biste u sebi probudili što veći osećaj zahvalnosti.

Pr. „Hvala ti za izvrsan ishod telefonskog razgovora“, „Hvala ti za bezbrižno i zabavno čišćenje kuće“, „Hvala ti za sjajan izlazak s prijateljima“, „Hvala ti za jedan od najboljih radnih dana“ itd…

 

Dan 15-MAGIJOM ISCELITE SVOJE ODNOSE

 

Ovo je vežba koja mi je zaista pomogla da oprostim, da izbacim „gorčinu“ iz sebe, da „prodišem“, da bacim onaj teret s leđa koji sam nosila. Zaista je delotvorna, čudotvorna,… Pri prvom obraćanju možete osetiti „knedlu u grlu“,teret, ali nastavite sa zahvalnosti biće sve lakše i lakše, možda i suze poteku, ali to je u redu, osećaćete se OSLOBOĐENIM na kraju vežbe! 🙂

 

Ako je neki odnos težak, ili ste ga raskinuli, ako Vam je srce slomljeno , ako nekoj drugoj osobi nešto zamerati ili je okrivljujete, možete sve to promeniti osećajem zahvalnosti koja na čaroban način poboljšava svaki narušen odnos bilo da je reč o odnosu sa supružnikom, bratom, sestrom, roditeljima, partnerom, šefom, poslovnim klijentom, susedom, kolegom,…

Kad nam je neki odnos težak ili se suočavamo sa poteškoćama u odnosima skoro nikad nismo zahvalni na drugoj osobi, obično okrivljujemo, a što više okrivljujemo to nam se i život više pogoršava. Negativni osećaji uništavaju naš život, dok ih zahvalnost otklanja!

Danas izaberite jedan težak, problematičan ili nezdrav odnos koji želite poboljšati. Sedite i zapišite 10 stvari na kojima ste zahvalni kod osobe koju ste izabrali tako što ćete zapisati na sledeći način; prvo napišite ime osobe kojoj se obraćate, zatim zahvalnost i navedete zašta ste zahvalni. Npr.

________(ime)  zahvalna sam ti na__________(čemu).

 

Ako mislite da nemate na čemu biti zahvalni, razmislite dobro, UVEK imate biti zahvalni na nečemu na vreme provedeno zajedno, na nešto što ste naučili, za lepo proveden zajednički odmor, za neki poklon, itd…naći ćete već sigurno 😉

 

Dan 16-ČAROBNA I ČUDESNA ISCELjENjA

 

Današnja vežba o čarobnim i čudesnim isceljenjima, osmišljena je kako bi vam uveliko poboljšala zdravlje i sreću. Da bismo ubrzali rezultate, naš pristup se sastoji od tri koraka.

Korak 1: Zdravlje koje ste primili (prošlost)

Razmislite o sjajnom zdravlju koje ste primali tokom svog detinjstva, rane mladosti i odraslog života. Prisetite se trenutaka kad ste se osećali prepuni energije i bili srećni. Prisetite se tri odvojena trenutka kad ste imah osećaj da ste nepobedivi, recite čarobne reči, “Hvala ti”, osećajući iskrenu zahvalnost na tim trenucima.

Korak 2: Zdravlje koje i danas primate (sadašnjost)

Razmislite o zdravlju koje i danas primate i osetite zahvalnost na svakom organu, telesnom sastavu i fizičkom čulu koji sad funkcioniše kako treba. Razmislite o svojim rukama, nogama, očima, ušima, jetri, bubrezima, mozgu ili srcu. Izaberite pet funkcija svog tela koje dobro funkcionišu i u mislima izgovorite čarobne reči, “hvala ti”, za svaku od njih.

Korak 3: Zdravlje koje želite primiti (budućnost)

Za današnju čarobnu vežbu izaberite jednu stvar koju želite poboljšati na svom telu. Magičnu moć zahvalnosti za ovaj ćete cilj koristiti na sasvim poseban način. Razmislite o idealnom stanju dela tela koji želite poboljšati. Kad zahvaljujete za idealno stanje bilo čega, pokrenuli ste delovanje koje će vam donijeti upravo to idealno stanje.

Npr. Ako želite na čaroban način obnoviti zdravlje svojih bubrega, budite zahvalni na snažnim I zdravim bubrezima , ako želite obnoviti zdravlje svog srca budite zahvalni na zdravom I snažnom srcu koje održava zdravlje svakog Vašeg organa u telu, ako želite poboljšati sluh, zahvalite se na savršenom sluhu, ako želite promeniti svoju telesnu težinu, razmislite o idealnoj težini koju želite imati, a onda zamislite sebe sa tom idealnom težinom I zahvalite se kao da ste je već ostvarili.

 

Želim da napomenem, da zahvaljujući ovim vežbama više nemam dioptriju, ne nosim naočare više, na iznenađenje oftamologa koja je rekla da ću ih nositi ceo život… 🙂

Pa da ne propustim priliku: HVALA, HVALA, HVALA ZA MOJ SAVRŠEN VID! 😉

 

Dan 17-ČAROBNI ČEK

 

Popunite svoj čarobni ček tako što ćete upisati svotu novca koju želite, svoje ime i prezime I današnji datum. Uzmite čarobni ček u ruke i zamislite kako kupujete ono što ste želeli kuppiti tim novcem . Budite što srećniji i zahvalniji što ste ga dobili. Svoj čarobni ček ponesite sa sobom ili ga stavite na vidno mesto I bar još dva puta danas uzmite ček u ruke i zamislite kako koristite novac za ono što želite i osetite zahvalnost kao da to zaista radite. Na kraju dana stavite svoj ček na mesto gde ćete ga videti svaki dan. Kad primate tu svotu novca koju ste naveli na čeku zamenite novim iznosom ili napravite drugi i ponovite sve ostalo.
Već sam pisala o magičnom čeku, imate primer kako ga možete napraviti sami ili odštampati ovaj I popuniti koji Vam je na dnu teksta iz linka https://mislipozitivno.wordpress.com/2013/12/21/magicni-cek-cek-izobilja/

 

Dan 18- ČAROBNI POPIS STVARI KOJE TREBA URADITI

 

Ova vežba s čarobnim popisom stvari koje trebate obaviti pomoći će vam u sitnim svakodnevnim problemima, kad ne znate što biste uradili ili kad jednostavno želite da vam neko nešto uradi. Rezultati će vas zapanjiti! Kad kombinujete čarobnu moć zahvalnosti sa zakonom privlačnosti, ljudi, okolnosti događaji će se organizovati tako da se dogodi ono što vi želite! Nećete znati kako će se to dogoditi ili kako će neko uraditi nešto umesto vas, a to i nije vaš posao. Vi samo treba da budete što zahvalniji na onome što želite da bude napravljeno ovoga trenutka, kao da je već obavljeno. Samo prepustite magiji da sama sve odradi!

Danas napavite popis najvažnijih stvari koje biste želeli da budu obavljene ili razrešene za vas, a svom popisu dajte naslov “Čarobni popis stvari koje treba uraditi”.

Na taj popis možete staviti stvari za koje nemate vremena ili koje ne želite uraditi, zajedno s bilo kojim trenutnim problemima, od najsitnijih svakodnevnih stvari do krupnijih životnih situacija. Razmislite o onim područjima svog života u kojim morate razrešiti neke stvari ili želite da neko nešto obavi umesto vas.

Kad završite popis, izaberite tri stvari s popisa na koje ćete se danas usresrediti; zamišljajte kako se te stvari, jedna za drugom, čarobno obavljaju same od sebe. Zamislite kako su se svi ljudi, okolnosti i događaji pokrenuli da bi nešto napravili za vas i to je sad obavljeno! Sve je napravljeno, sve je u redu, sve je rešeno za vas i vi zauzvrat izražavate svoju neizmernu zahvalnost za to što se dogodilo. Bar jedan

minut razmišljajte o svakom zadatku, verujući da je obavljen i osećajući duboku zahvalnost zauzvrat.

 

Dan 19- ČAROBNI KORACI

 

Danas, u bilo kom vremenskom periodu tokom dana napravite 100 čarobnih koraka (što traje otprilike 90 sekundi) s osećajem zahvalnosti. Nemojte brojati korake, već se usresredite na zahvalnost, za svaki napravljen korak recite “Hvala ti” i osetite zahvalnost.

 

Dan 20-MAGIJA SRCA

 

Usresredite svoje misli i pažnju ne predeo oko srca, ako Vam je lakše možete staviti ruku na predeo oko svog srca. Sklopite oči i zadržite misli usresređene na srce pa izgovorite čarobne reči “Hvala ti”. Uzmite spisak svojih 10 najvećih želja i primenite na njih magiju srca. Pročitajte svaku želju, a onda sklopite oči, usmeravajući svoje misli na predeo oko srca i ponovo polako izgovorite “Hvala ti” I tako redom svih 10 želja. Ako želite što pre ostvariti svoje želje možete nastaviti primenjivati “magiju srca” na njih. Kad nekoliko puta ponovite vežbu magije srca osetićete neizmerno produbljivanje osećaja zahvalnosti što je I najvažnije kod zahvalnosti jer što je osećaj zahvalnosti dublji to je veće obilje koje ćete primate. Početni znaci da ste produbili svoju zahvalnost mogu biti trnci oko srca ili bujica radosti koja Vas prožima, možete se naježiti ili Vam se mogu oči napuniti suzama. U svakom slučaju, osetićete dublji mir I sreću kakvu pre niste osećali.

 

Dan 21-VELIČANSTVENI REZULTATI

 

Na početku današnjeg dana izaberite tri različite situacije za koje biste želeli da imaju veličanstven ishod. Možete odabrati tri stvari koje su vam trenutno važne u životu, kao što je razgovor za posao na koji ćete uskoro otići, zahtev za dodelu kredita, ispit ili lekarski pregled. Takođe, možete početi tako što ćete izabrati tri stvari koje su za vas inače dosadne, jer kad se magija počne odvijati u tim dosadnim

aktivnostima, zaista ćete se uveriti da ste privukli veličanstven ishod! Npr.,mogli biste izabrati vožnju na posao, odlazak u banku, odlazak po decu u školu, plaćanje računa ili odlazak u poštu. Sastavite popis tri situacije koje ste izabrali za vežbu veličanstvenih rezultata. Iskoristite čarobnu moć zahvalnosti I dok zapisujete svaku situaciju, zamislite da ih zapisujete nakon što su se odigrale:

Hvala ti za veličanstven rezultatu u vezi ________.(navedete ono što ste izabrali)

U drugom koraku ove magične vežbe izabraćete tri neočekivane stvari koje će vam se danas dogoditi i iskoristiti magijsku moć zahvalnosti za njihov veličanstven ishod. Tu vežbu biste  mogli napraviti pre nego što obavite tri telefonska razgovora, pre nego što otvorite tri e-maila ili tri pisma iz poštanskog sandučića, prije nego što obavite neki neočekivani posao ili bilo koji drugi neočekivani posao koji se danas pojavi.

Ovaj se deo vježbe ne odnosi toliko na to koje ćete neočekivane događaje izabrati, koliko na to da primenite zahvalnost za veličanstvene rezultate neočekivanih sitnijih događaja. Svaki put kad se dogodi nešto neočekivano, nakratko sklopite oči ako možete i u mislima izgovorite i osetite čarobne reči:

Hvala ti za veličanstven rezultat u vezi _________.

 

Ovo koristim svakodnevno, nekako mi se “uvuklo pod kožu” veličanstvena vežba, zaista! 🙂

 

Dan 22-PRED VAŠIM VLASTITIM OČIMA

 

Na početku dana, uzmite spisak svojih 10 najvećih želja. Pročitajte svaku rečenicu i želju sa Vašeg spiska I jedan minut zamišljajte da su Vam se želje već ostvarile I osetite što dublju zahvalnost. Danas ponesite svoj spisak želja sa sobom I bar dva puta u toku dana izvadite svoj spisak, pročitajte ga I osetite što veću zahvalnost.

 

Uskoro nastavak poslednjih 6 vežbi za 28 dana .

Uživajte u magiji zahvalnosti!Слика

S ljubavlju,

Smiley 🙂

 

od Smiley

4 comments on “NEKA TI ŽIVOT BUDE MAGIČAN II deo (vežbe zahvalnosti)

  1. Povratni ping: NEKA TI ŽIVOT BUDE MAGIČAN III deo (vežbe zahvalnosti) | MISLI POZITIVNO

  2. * Želim da napomenem, da zahvaljujući ovim vežbama više nemam dioptriju, ne nosim naočare više, na iznenađenje oftamologa koja je rekla da ću ih nositi ceo život… 🙂 *
    Da li mozes, ako to ne zadire previse u tvoju privatnost, da napises nesto vise o ovome? Prirodno smanjenje/nestajanje dioptrije pravo je CUDO :). Narocito kada ti oftalmolozi poruce da je to nemoguce i prepisu „stake za vid“.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s