TRI REČENICE KOJE SU MI IZMENILE ŽIVOT

Dragi moji , želim sa vama da podeli tri rečenice tj. pouke, mudrosti kako god ih nazvali koje su imale veliki uticaj na mene i koje su doprinele mom preobražaju, buđenju, osvešćenju. One su me „naterale“ da se zamislim, da kažem „Dosta“ i krenem napred, ka vrhu. Nadam se da mogu imati pozitivnog uticaja i na vas, posebno ako ste na početku „traganja“, sigurna sam da će biti od koristi da se zamislite.

Prvi citat koji je imao tako veliki uticaj na mene, a koji sad koji često volim da citiram posebno kada želim nekog da ohrabrim je:

 „Jedno ljudsko biće je jedan od 40 000 spermatozoida. Taj jedan je uspeo. 39 999 nisu uspeli. Znači vi ste šampioni. Svako ko se rodio, on je već pobednik. On je već uspeo u odnosu na 40 000 drugih.”– Dr Zoran Đinđić

Auu kao da mi jeko lupio šamar tog momenta kad sam ovo pročitala. Kako sam se osetila nekako postiđenom, šta ja sad tu kukam nešto, cmizdrim, raspadam se, žalim se nešto?! Kako me nije sramota, stvarno, ja sam taj JEDAN, a 39 999 nije uspelo, ja jesam, znaš li ti šta znači biti u konkurenciji među 40, a kamo li u 40 000?! I ti si uspela, ti si taj jedan, živa si, izborila si se, pobedila da dođeš na ovaj svet i sad tu kukumačeš nešto. Uff kako sam izgrdila sebe tad tako postiđena i posramljena, bilo me je sramota od Boga i od sebe i svega. Hvala Bogu, hvala, hvala što me odveo do ove rečenice i što sam je shvatila za ozbiljno!!! To važi i za tebe što ovo sad čitaš, ti si šampion u svojoj konkurenciji, razmisli! 😉

Drugu rečenicu od značaja za mene  čula sam u nekom video od Boba Proktora gde je rekao da svako od nas  u sebi poseduje toliko potencijalne energije, da kad bi se iskoristila mogli bi da osvetlimo jedan osrednji grad 7 dana.

Vaaauuu, čoveče! 😀  Kakvu sam tad moć osetila, kakvu snagu, sećam se da je bilo veče, ustala sam, pogledala kroz prozor, (prvi put sam bila svesna divnog pejzaža koji mi je bio pred očima svaki dan, a nisam obraćala pažnju na njega :O ) i onda sam videla sva ta divna svetla u daljini… „Je… te pa ja imam u sebi potencijalne energije da to osvetlim  to tako 7 dana i mnogo više jer sad vidim samo delić grada“ razmišljam u sebi. Kao da su varnice izletale iz mene, kao u onim filmovima i snimcima o Tesli gde „baca“ one talase, munje…e tako nešto sam „videla“ da izlazi iz mene (da bi to moglo tako). Vaaauu! „Dobro jutro, Kolumbo“ što se kaže kod nas u narodu! 😀

E, i treća rečenica tj. slika koju sam videla, i koja me toliko isfrustrirala, pogodila, pogodila, ne znam ni ja šta sve i kako bi opisala, to je bila slika neke novčanice od 100 dolara ili evra, ne sećam se tačno, gde je novčanica bila onako malo uvijena, sva „važna“ i gde je pisalo „Ja sam parče papira i ja upravljam tvojim životom“. Uf kakav je to tek udarac bio za mene. E pa nećeš više, ne možeš! Papiru obični!Sad znam, taj papir je „odličan sluga, a loš gospodar“.

To su te tri rečenice koje su došle tako nekako jedna za drugom, u pravo vreme, kad sam bila spremna valjda, sve se tako poklopilo,  koje su me naterale da se zamislim probudile, osvestile me. I hvala im na tome, hvala, hvala! Nadam se da će imati uticaja i na vas, da će vam koristiti posebno ako ste još uvek u fazi “buđenja”.

Vi ste pobednici, šampioni, svetlite, zračite i budite gospodari! 🙂

Voli vas

Smiley 🙂

Image

Advertisements
od Smiley

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s