VOLETI SEBE

“Ljubi bliženjeg svog kao samog sebe“ svi smo čuli za ovu rečenicu, ali se vrlo često zaboravimo na ono „samog sebe“. Kao najveličanstvenije biće, najlepša Božija kreacija stvorena iz najveće Božije ljubavi podrazumevalo se da ćemo voleti sami sebe najviše pa  nam je zato rečeno da tako volimo naše bližnje. Ali, nažalost, većina najmanje ljubavi ima prema sebi samome, a ISTINA je da ne možemo drugima dati ono što mi nemamo, ne možemo usrećiti druge ako mi nismo srećni i ne možemo istinski voleti druge i pružiti im ljubav ako ne volimo sami sebe i ako ne osećamo ljubav prema sebi samima. To je istina koliko god surovo zvučalo! Ugavnom tražimo ljude pomoću kojih ćemo nadoknaditi nedostatak ljubavi prema sebi, a sve što treba da uradimo da bi zaista bili ispunjeni i mogli da pružamo i primamo bezuslovnu ljubav je da prvo zavolimo tu posebnu osobu-SEBE! Možemo imati  prijateljstva, veze, kontakte, odnose, saradnike,  ali istinski ne možemo nikog voleti ako ne volimo sebe, a kad zavolimo sebe i kad smo u vibraciji ljubavi prema sebi tad možemo biti i najbolji prijatelj, i najbolji decko/devojka, saradnik…

Voleti sebe nema nikakve veze sa egoizmom jer ako volimo sebe, volećmo i druge, a egoista u našim shvatanjima zanemaruje druge i ne mari za druge gleda samo svoje interese, što nema nikakve veze sa ljubavlju. Takođe, nema nikakve veze ni sa čuvenim mitom o Narcisu jer, u narodu se zna, „Narcis je voleo sebe“, ako već pričate o Narcisu onda pričajte celu priču, Narcis je voleo sebe, ali je sva njegova ljubav bila usmerena na njegov ego i nije mario za druge.  Ni to opet nema nikakve veze prema zdravoj ljubavi prema samom sebi, jer voleti sebe znači prihvatati sebe onakvim kakvim jeste.

Voleti sebe znači brinuti o svom telu, duši, umu, poštovati sebe, dati sebi podršku, oprostiti sebi, raditi na sebi i uraditi nešto za sebe što Vas ispunjava i usrećuje. Voleti sebe znači smatrati sebe jednakim kao i svi drugi, ne omalovažavati sebe, Vi ste jedni jedini jedinstveni na celoj planeti, postanite toga svesni! Zavolite tog divnog sebe koji je jedinstven i nema nikog poput Vas, zar to nije veličanstveno, u celom univerzumu nema nikog ko je identičan kao Vi?! Zavolite sebe, vibrirajte na talasima ljubavi, bez podrške ljubavi prema sebi ne možete isoristiti Zakon privlačnosti, koji se još i naziva Zakon ljubavi. Kada zavolite sebe, osetiće se ta energija, videćete kako ljudi drugačije reaguju na vas, jer se oseća energija ljubavi, sve će vam „ići od ruke“.  A vaše telo, duša i um, će Vam biti zahvalni, svaka naša pora na koži oseća ljubav, o srcu da ne pričam, oni vape očajnički za ljubavlju od vas! Moći ćete da širite ljubav, volite druge, uživate u ljubavi i uverićete se da nema ničeg lepšeg ni jačeg od ljubavi! Odlučite da ćete voleti sebe (ako već niste) ne mislite o tome kako ćete i da li možete. Možete! Učinite to! Ponašajte se jedan dan prema sebi kao prema osobi koju volite najviše na svetu i videćete kako je divan osećaj i onda ćete zaista zavoleti sebe .

Od srca vam preporučujem jednu sjajnu vežbu s kojom sam ja počela a to je da uzmete ogledalo i kažete tom tamo licu, tom divnom vama „Volim te“, može biti teško u početku, može se desiti da vam „stane knedla u grlu“ ili Vam se želudac zgrči, ali recite još jednom, i još jednom, biće sve lakše. Svaki put kad prođete pored ogledala, kad vidite svoj odraz na nekom staklu, na izlogu, u gradskom prevozu, bilo gde recite u sebi ako ne možete naglas „Volim te!“ i ne zaboravite da se nasmešite, naravno 🙂 Videćete neverovatne rezultate.

Image

Volite sebe, volite druge! Širite ljubav!

Voli vas Smiley :*

Advertisements
od Smiley

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s