Najveći dar od Boga-SLOBODNA VOLjA

Najveći dar koji je Bog dao čoveku je SLOBODNA VOLjA! Slobodna volja da radi, bude i ima sve što želi u životu. Ali samim tim moramo da prihvatimo i ODGOVORNOST za sve.  U svakom trenutku koristimo našu slobodnu volju od najbanalnijih stvari do nekih većih, ali je koristimo, ali ne prihvatamo i odogovornost. Zašto?! Pa lakše nam je da krivimo nekog drugog za to, uvek nam je neko drugi kriv za ono što nam se desilo, posebno za loše stvari, za nešto dobro što nam se desilo rado ćemo pripisati sebi zasluge, ali ako nam se desi nešto što nam nam se ne dopada uvek ćemo okriviti druge.  Odlični smo u pronalaženju izgovora!  Od svaljivanja krivice na roditelje koji nam nisu ostavili bogatstvo, nastavnika u školi koji nas mrzi, od nervoznog šefa koji nikad nije zadovoljan našim mukotrpnim radom, i tako u nedogled…I da, ta SUDBINA, „Takva mi sudbina šta ću?!“ E, pa SUDBINA NE POSTOJI! Sami smo krojači svoje sudbine, sami smo kovači svoje sreće i to je tako zaista, dopadalo se vama ili ne!!! Sudbina je samo izgovor, izmišljotina za licemere, lenčuge, gotovane koji neće ništa da urade da bi poboljšali svoj život, učinili ovaj svet lepšim mestom za življenje, ulepšali život i sebi i drugima, i koji žele sažaljenje i tako privuku pažnju na sebe jer su oni tako jadni, siromašni, nesrečni jer im je takva SUDBINA! KAKVA BUDALAŠTINA! Koliko god možda surovo zvučalo, tako je i što pre to shvatite, prihvatite i razmete veće su vam šanse za bolji život, pa vi kako hoćete, imate SLOBODNU VOLjU da birate šta ćete, ali morate i prihvatiti i odgovornost za svoj izbor.

Svi smo stvoreni iz velike ljubavi i svrha našeg života ovde je da budemo sjedinjeni s Bogom, Univerzumom, Kosmosom, Svemirom, Beskonačnom inteligencijom, u harmoniji s prirodom (nazovite to kako hoćete i kako vama najviše odgovara).  Samo tako sjedinjeni možemo uživati u svim blagodetima i izobilju ovog sveta u upustiti se u najlepšu avanturu zvanu ŽIVOT. Tada ćete reći „Život je najbolja stvar koja je mogla da mi se desi!“  Ali, da bi došli do toga jako je važno da ispravno koristimo svoj najveći dar SLOBODNU VOLjU .  Jer, imaš slobodnu volju da izabereš da budeš sjedinjen s Univerzumom, da mu veruješ i tako  ostvariš svoje želje, ciljeve, budeš srećan,  uživaš u blagodetima življanja (zato si ovde, ne zaboravi!) ili ćeš biti nepoverljiv, odbiti sve to i terati onako po svome, srljati u propast (ne brini, tu je SUDBINA da je okriviš za zlo koje te snašlo). Biraj DOBRO ili LOŠE. Važno je znati da nas Bog, Univerzum zaista voli, da je uvek na našoj strani uz nas, ako je to što želimo, radimo za naše najveće dobro! Imaj poverenja! I sve što radiš radi s ljubavlju, iz srca!

Još nešto, Bog NE KAŽNjAVA, Bog nije zli učitelj, Bog je LjUBAV. Kad se ljudima desi nešto loše možemo čuti da ljudi kažu da ih Bog kažnjava, da je to Božija kazna, NE, NIJE, ne kažnjava nas, nije to nikakva kazna, to znači samo da nismo sjedinjeni, da nismo u harmoniji, kažnjavamo sami sebe, MI smo ti koji kažnjavamo sami sebe i to što se desilo je dobro po nas, naučićemo nešto iz toga i ponovo se sjediniti, jer najbolje od svega je da uvek možemo da se sjedinimo, da budemo u harmoniji i NIKAD nije kasno za to!

Advertisements
od Smiley

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s