HO’ OPONOPOHO

Image

Dragi moji, želim da vas upoznam sa jednom sjajnom tehnikom koju ja jako volim i svakodnevno primenjujem, a koja je neverovatno  jednostavna i neverovatno delotvorna. Ho’oponopoho je drevna tajna havajska tehnika koja se koristi za zdravlje, mir, bogatstvo i mnogo toga drugog što detaljno možete pronaći u knjizi „Nulte granice“.

Impresioniralo me to što je jedan havajski terapeut uspeo da izleči celu duševnu bolnicu teško mentalno obolelih kriminalaca zatvorenika, a pri tom nikad ni sa jednim od njih nije imao nikakav kontakt, nije ih čak ni video, a kamo li „radio“ lično sa njima. I vama sigurno zvuči neverovatno i pitate se kako-koristio je tehniku Ho’oponopoho! U toj bolnici su se dešavale nezgode, zaposleni su napuštali posao jer je bilo nepodnošljivo, bolesnici su bili „otpisani“, a nakon njegovog dolaska i rada stanje se stabilizovalo, zaposleni su se vraćali na posao, nezgode se smanjivale, zatvorenici ozdravljali i napuštali bolnici dok na kraju bolnica nije zatvorena jer nije bilo potrebe da radi.svi su bili izlečeni!

Kako je on to radio i šta je to Ho’oponopoho?! On je smatrao, da ako se on oseća loše, ako je uznemiren zbog nečega da je sigurno i on kriv zbog toga na neki način i onda je radio proces „čišćenja“. Čitao je dosijee tih mentalno obolelih kriminalaca i pri tom „čistio“. Ćišćenje nije ništa drugo do izgovaranje 4 čarobne rečenice „Žao mi je“, „Oposti mi, molim te“, „Hvala ti“, „Volim te“. Šta to znači?! Obraćamo se Bogu kažemo prvo da nam je žao, zaista žao zbog toga što smo rekli, uradili, pomislili, što nam se desilo, šta god, zatim ga molimo da nam oprosti, nakon toga, smatramo da nam je oprošteno jer smo iskreno rekli da nam je žao i zamolili za oproštaj pa se zahvaljujemo i na kraju izražavamo ljubav koja je, već znamo, najbolji i najdelotvorniji lek za sve. Čitajući njihove dosijee i izgovarajući te 4 rečenice izlečio ih je sve do jednog!

Ovo možemo koristiti uvek, za sve, posebno kad smo tužni, besni, nervozni, neraspoloženi, kad vidimo ili čujemo nešto što nas uznemirava, zaboli. Takođe kad ste u nekom društvu i kad vam neko crpi energiju, kad je neko negativan i samo kuka ponavljajte u sebi. Videćete i sami, primetićete i uverićete se i sami koliko je čarobna ova tehnika, a tako jednostavna.  Ponavljamo, ponavljamo, ponavljamo, možemo naglas ili u sebi zavisno od situacije, možete na početku i da pišete, preći će vam u naviku, „ući u glavu“ da ćete ponavljati non stop. Doći ćete u tkz. „nulto stanje“, bićete očišćeni, pročišćeni, osećaćete se jako dobro.  Možete skraćeno koristiti samo „Oprosti mi“ i „Volim te“ ili samo „Volim te“ koje je najvažnije, kako vama dolazi, kako vam najbolje leži, ja preporučujem sve 4 ako ste u mogućnosti!

Pažnja: Želim da vas upozorim da svi različito reagujemo dok se čistimo, neko ima veće probleme neko manje, neko veće strahove, boli…Većina ljudi reaguje tako što počne da se smeši, oseti radost, oseti s e mnogo bolje, ja sam se recimo smejala sam kao luda ne znam čemu, ali osećala sam se sjajno da sam u jednom momentu rekla u sebi „Bože, kako je luda ova tehnika!“ J Ali, dešava se, mada retko, da neko počne da plače i ne može da se zaustavi, ali nemojte da vas to uplaši, to je skroz u redu, znači da reagujete na to, samo imate puno potisnutog straha, bola i to se ispoljava, pustite da isteče to iz vas, izbacite, i ne prekidajte ponavljajte dalje videćete da ćete se osećati dobro na kraju.

Uživajte u ovoj divnoj tehnici koja je tako delotvorna, „Mir počinje sa mnom!“ je glavno načelo ove tehnike, osetite mir, on počinje sa vama, u vama, ne dozvolite nikom da vam oduzme mir. Ne zaboravite 4 čarobne rečenice: „Žao mi je, oprosti mi, molim te, hvala ti, VOLIM TE!“

VOLIM VAS!

 

Advertisements
od Smiley

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s